gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Гювеч Да си оближеш пръстите

Гювеч Да си оближеш пръстите

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k7k6
Гювеч Да си оближеш пръстите
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Легендата разказва, че името на този гювеч не е избрано случайно, но за повече подробности ще трябва да прочетете поне две порции от него"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • картофи - 500 г
  • сушеница - 200 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 3 бр., от консерва
  • сирене - 250 г
  • маслини - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • червено вино - 50 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • подправки - 1 - 2 ч.л. за свинско
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.

Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините.

В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.

Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.

Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.

Гювечът Да си оближеш пръстите е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: