Сос Табаско

Сос Табаско

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Сос Табаско1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
"Пикантно предизвикателство за любителите на лютото!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 36 чушлета Табаско или друг вид червени люти чушки
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • хрян - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.ч. горещ
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дръжките на чушките. Добавете към чушките и чесъна водата и ги сложете да се сварят в съд на котлона.

След като омекнат, се претриват през фина цедка. Отново се връща в съда и се слага на котлона да къкри с всички останали съставки.

Щом се получи по-гъсто хомогенен сос, го свалете от котлона и го прехвърлете в чист затоплен буркан, който трябва да се затвори с капачка.

Ползвайте сос Табаско като добавка към супи от морски продукти, сосове, салати, майонези, предястия и т.н.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: