Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта Валентинка

Солена торта Валентинка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Солена торта Валентинка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"За онези, които знаят, че не всичко е само щастие и рози и в любовта има и трудни моменти - Солена торта Валентинка"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 - 800 г
  • пилешка салата - 1 кг
  • царевица - 150 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • за декорация
  • домати
  • маслини
  • моркови
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Охладете и ги нарежете на кръгчета.

Краставичките също нарежете на колелца. В подходяща форма наредете ред картофи.

Сипете една част от салатата. Поръсете с царевица.

Пак ред картофи, ред от салатата, подредете ред от краставичките. Отново картофи, салата и поръсете обилно с кашкавал.

Сложете в хладилника да стегне.

Освободете от формата, отстрани панирайте с нарязан магданоз, а отгоре украсете солената торта с домати, моркови и маслини.

Солената торта Валентинка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: