Предястие от патладжан и спанак

31/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122866426777
"Зеленчуково предястие с уникален вкус и аромат, ще се влюбите в него от пръв поглед "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо207
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжана и белим. Посоляваме слагаме в купа и наливаме вода, оставяме да се отдели горчивия сок. През това време почистваме, измиваме и скълцваме на ситно зеления чесън /скилидка чесън /.

Слагаме замразения спанак, зеления чесън, черен пипер, сол и настърган лук /1 ч.л./ в зехтин и малко вода /1/2 каф.чашка/ да се задушават. Като омекнат слагаме джоджен. Щом останат на мазнина дръпваме от котлона. Патладжана отцеждаме от водата.

Подсушаваме и изпържваме в зехтин. Изваждаме върху салфетка да се отдели мазнината. Във филийките патладжан завиваме от спанака . Подреждаме в чинията и поръсваме със слънчогледови семена. Украсяваме с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар