Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с извара

Патладжани с извара

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Опитвали ли сте комбинацията между патладжан и извара? Неустоима е!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • извара - 500 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • копър
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана измиваме и нарязваме на кръгли филийки. Посоляваме и оставяме да се отцедят от горчивия сок за 20 минути. След това изплакваме добре.

Нареждаме резените патладжан в намазнена тавичка и печем в предварително загрята фурна до златисто. През това време разбиваме изварата с нарязан на ситно копър, магданоз и сол.

Изваждаме тавата с патладжаните и на всеки поставяме кръгъл резен домат. Отгоре слагаме от изварата допичаме на умерена фурна.Сервираме с доматен сос, който е подправен с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: