Торта-парфе с бял шоколад и лешници

31/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Нежна и лека - такава е нашата торта парфе. Ще добавим и неустоима "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 454
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта и продължете да разбивате. Смесете брашното, лешниците и бакпулвера.

Изсипете сместа във форма за печене, покрита с хартия. Печете блата на 180 градуса фурна, за 10-15минути (не се препича, да си остане бял). Извадете го, оставете да се охлади и го поръсете с прясно мляко.

Пригответе парфето по следния начин: Смесете жълтъците със захарта и малко мляко, а останалото мляко сложете на котлона да заври. Изсипете постепенно жълтъците, към врящото мляко и бъркайте енергично около 2-5 минути на слаб огън.

Свалете от огъня и прибавете натрошения шоколад и желатина (приготвен според указанието. Разбъркайте добре и оставете да се охлади. През това време разбийте сметаната. Изсипете я при охладения крем и добавете едро смлените лешници.

Разбъркайте много добре, и изсипете върху блата, който е поставен в ринг. Загладете хубаво и оставете да стегне в хладилника за няколко часа (най-добре за една нощ). Извадете тортата от хладилника, махнете ринга и украсете по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар