Карамел пудинг

01/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Карамелов пудинг - звучи истинско магическо заклинание за великолепен вкус и наслада "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 145
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Затоплете леко млякото. Сложете захарта за карамела в касерола и поставете на котлона. Оставете я да се карамелизира, без да я бъркате и пипате, може леко да разклащате съда, но не бъркайте, иначе рискувате захарта да се втвърди и да не стане добър карамел.

Гответе захарта до светло кафяв цвят, внимавайте да не го прегорите, защото после в крема ще горчи. В купа разбийте яйцата със захарта до кремобразно, след което добавете ванилия и прясното мляко. Разбъркайте до еднородна смес, след това задължително прецедете сместа в друг съд.

Пригответе огнеупорни чашки за крем, във всяка с лъжица сипете на дъното от карамела и оставете да изстине. Наредете чашките в подходяща тава, във всяка сипете от прецедената яйчно-млечна смес, като оставяте малко разстояние и не пълните до края.

Сипете студена вода във тавата до средата на чашките и сложете във фурната на 170 градуса за 40 мин или до сгъстяване и златист загар на крема. Периодично проверявайте водата в тавата, тя не трябва да завира, затова ако е необходимо по време на печенето доливайте по малко студена вода. Извадете тавата и оставете да се охлади крема, след което приберете в хладилник за едно денонощие.

На следващия ден поднесете студен крема, като внимателно го обърнете в чиния. Ако ви остане от карамела, след като сипете във всички чашки, може да си направите ефектна украса за готовия вид, като върху хартия за печене направите различни шарки и фигурки от карамела и оставите да се охлади. После лесно се маха от хартията и става чудесна украса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Много добра идея и се е получило много добре! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв