Пържен пангасиус

Пържен пангасиус

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3662k67k
Пържен пангасиус1 / 3
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Не се изискват специални умения за приготвянето на пържена риба, но е наложително после рибата да се консумира в приятна компания!"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 кг филе
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • соев сос - 4 с.л.
  • копър - накълцан
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете филетата пангасиус и ги поръсете с черен пипер. В подходящ съд ги накиснете за 30 минути в лимоновия сок, соевия сос, зехтина и объркайте с ръце заедно с малко накълцан копър. Ако искате може да добавите и накълцан чесън на вкус.

Загрейте мазнина за пържене и поръсете в нея 2 щипки сол. Оваляйте всяко филе в брашно обилно и го изпържете равномерно от двете страни. Изпържените риби се отцеждат върху решетка, застлана отдолу с кухненска хартия.

Рейтинг

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: