Патешко с ориз

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Патешко с ориз
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
02/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Не се облизвайте, ами направо тичайте към магазина за патешко и подправки, че и ние нямаме търпение да изпробваме рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително патешкото месо. Използвайте месото от бутчета, маншон или крилца, те са по-мазни, но изключително вкусни. Сложете месото във вода заедно със солта и сока на половин лимон, добавете малко захар, тя ще помогне за по-бързото увиране, варете до готовност, след което охладете и обезкостете месото. Нарежете лука на ситно, моркова настържете.

В тиган загрейте зехтина и сложете лука и моркова да се запържат. Измийте ориза в цедка под студена течаща вода, докато струята под нея стане бистра. Добавете ориза в тигана, разбъркайте и овкусете с малко сол, мащерка, джоджен и черен пипер. Гответе докато оризът стане стъклен, махнете от котлона.

Вземете тава с диаметър 28 см или по-голяма правоъгълна, прехвърлете ориза в нея, добавете накъсаното месо и сипете четири чаши от бульона, в който е вряло месото, ако е необходимо го прецедете преди това. Разбъркайте всичко и сложете във фурната на 180 градуса за 25-30 мин до готовност на ориза. Поднесете с магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: