Начин на приготвяне
Сварете предварително патешкото месо. Използвайте месото от бутчета, маншон или крилца, те са по-мазни, но изключително вкусни. Сложете месото във вода заедно със солта и сока на половин лимон, добавете малко захар, тя ще помогне за по-бързото увиране, варете до готовност, след което охладете и обезкостете месото. Нарежете лука на ситно, моркова настържете.
В тиган загрейте зехтина и сложете лука и моркова да се запържат. Измийте ориза в цедка под студена течаща вода, докато струята под нея стане бистра. Добавете ориза в тигана, разбъркайте и овкусете с малко сол, мащерка, джоджен и черен пипер. Гответе докато оризът стане стъклен, махнете от котлона.
Вземете тава с диаметър 28 см или по-голяма правоъгълна, прехвърлете ориза в нея, добавете накъсаното месо и сипете четири чаши от бульона, в който е вряло месото, ако е необходимо го прецедете преди това. Разбъркайте всичко и сложете във фурната на 180 градуса за 25-30 мин до готовност на ориза. Поднесете с магданоз по желание.