Кавърма по копривщенски
Koprivshtitsa-Style Kavarma

Кавърма по копривщенски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Кавърма по копривщенски1 / 3
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Здравето, дълголетието и доброто разположение на духа са в пряка зависимост от храната и всички те ще бъдат в хармония с тази кавърма"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г пилешко филе
  • гъби - 150 - 200 г
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 4 печени, белени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 100 мл
  • червено вино - 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
  • олио
  • яйца - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бялото пилешко месо на кубчета и го овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте олио в тиган и запържете предварително отделените лучени кръгчета и накълцан чесън. Добавете пилешкото, а след малко прибавете и почистените и нарязани гъби.

Когато месото се запържи, сипете доматено пюре, разтворено в 100 мл вода, червеното вино и нарязаните на ивички печени чушки. Овкусете с чубрица и щипка кимион.

Разпределете сместа в гювечета и ги сложете да се пекат около 10 минути, след като фурната загрее. Извадете ги и чукнете по едно яйце.

Върнете и доопечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
44
31
20
10
Дай твоята оценка: