Пиле ала Салтимбока

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Пиле ала Салтимбока
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Днес очакваме специални гости и за тях ще приготвим тази пилешка импровизация Салтимбока с ароматен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте пилешко филе пеперуда и го разделете на две парчета по средата, така направете и другото. Получават се четири филенца. Сложете всяко между стреч фолио и ги начукайте, като ги изтъните леко.

Всяко филе поръсете със черен пипер и сол, сложете по две листенца отгоре върху всяко и покрийте с парче прошуто и притиснете с ръка, така че да се залепи върху месото. В чинийка сложете брашното и оваляйте филенцата от двете страни, изтръскайте излишното.

В тиган сложете зехтина и загрейте, сложете филенцата да се изпържат с прошутото надолу, след което обърнете и от другата страна. Пържете по няколко минути на страна, извадете филетата и сложете върху хартия.

В същия тиган сложете маслото, оставете да се разтопи и сипете виното, разбъркайте и оставете да се изпари алкохолът за 5 мин. Накрая добавете бульона и разбъркайте.

Оставете соса да покъкри за 10 минути до сгъстяване и редуциране на соса. В края върнете филенцата при соса, оставете за минута и махнете от котлона. Сервирайте филенца с част от соса.

Пилето ала Салтимбока е много вкусно.

Бележки: Оригинална Салтимбока се приготвя с телешко месо, в случая е приготвена с пилешко, което също става толкова вкусно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: