Капрезе ди'Лазари

04/08/2016
"Да, знаем, че сте опитвали салата капрезе, но ви обещаваме, че толкова вкусно капрезе като това - ди лазари, не сте вкусвали "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 626
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За салатата
  • домати - 1 голям розов
  • моцарела - 125 г
  • зехтин
  • маслинова паста
  • босилеково песто
  • брускети - Марети със спанак и сирене
  • сол - ако е необходимо
  • За маслиниовата паста
  • маслини - 200 г Мамут
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За босилековото песто
  • босилек - голяма връзка
  • фъстъци - 40 г пържен солен (кедрови ядки или други по ваш вкус)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • пармезан - настърган
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка, ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете пестото, като пасирате добре всички съставки заедно, като направите същото и с маслиновата паста. Покрийте двата дипа и ги оставете в хладилника за 1 час.

Домата и моцарелата се режат на еднакви колелца и се подреждат чрез застъпване в чиния, като се редуват.

Отгоре салатата се гарнира с пестото, пастата от маслини, брускетите.

Завършете с цели маслини и украсете с пресен босилек. Овкусете салатата Капрезе със зехтин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар