Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баницата със сусам и нарязани кори в тортена форма

Баницата със сусам и нарязани кори в тортена форма

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Баницата със сусам и нарязани кори в тортена форма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Една по-различна баница, приготвена в тортена форма, чиято рецепта гарантирано ще прибавите към любими"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет от 400 г
  • кисело мляко - 1 бр. 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • газирана вода - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г натрошено
  • олио - ½ ч.ч.
  • масло - 30 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се нарязват на 1 см ленти. За да не станат тестени и спластени, аз си вземам по две кори и режа на ленти и така, докато свършат корите от пакета. Най-накрая си запазвам 1 бр., но за моята форма от 26 см ми е достатъчно ½ кора. Тя ни трябва, за да я сложим накрая, като завърших.

Разделят се, за да станат рехави, а не да се спластят. Слагаме ги в дълбока купа.

Киселото мляко се разбърква със сода да шупне. В отделна купичка разбиваме яйцата и добавяме киселото мляко със содата. После добавяме олиото. Объркваме. Добавяме накрая и газираната вода. Разбиваме много добре. Добавяме и сиренето, което сме натрошили с вилица. Пак объркваме.

Кашата изливаме при корите объркваме с ръка. Корите трябва да се напоят добре. Намазняваме си форма с ринг с диаметър 26 см за торта с част от краве маслото. Сместа се изсипва във форма. Най отгоре си слагам отделената преди това ½ кора, така че да покрие формата.

Нарязвам си масълцето и го слагам върху кората равномерно - да има навсякъде. Поръсвам обилно със сусам. В предварително загрята на 180 градуса пека 40 - 45 мин.

Вадя си баницата от ринга. Леко я оставям да изстине. Режем на триъгълници. Нареждаме си ги в подходящ съд.

Хапваме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: