Пилешка лучена яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k11k5
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Обещаваме, че ще бъде много вкусно, но вие не ни се доверявайте, проверете сами"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г бутчета
  • лук - 6 глави кромид едър
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 300 гр пасирани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 силидка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука и чушката на дребно.

Пилешкото месо нарежете на парчета, ако ползвате бутчета, ги разделете на горно и долно.

Сложете брашното в чинийка и оваляйте всяко парче месо.

Загрейте зехтина в широка и дълбока тенджера и сложете месото вътре да се изпържи до златисто.

Махнете месото, сложете в чиния с хартия да се изцеди и сложете в тенджерата лука, чушката и настъргания морков.

Гответе до златисто и сложете доматеното пюре, разбъркайте и сипете доматите. Задушете за 5 мин и добавете бульона, върнете пилешкото месо, сложете дафинов лист и подправките на вкус.

Захлупете яхнията и оставете за 20 мин да къкри на средна температура до изпаряване на половината течност.

Накрая сложете нарязан на ситно магданоз и наситнен чесън.

Пилешката лучена яхния е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: