Начин на приготвяне
Сварете патешкото месо с лъжица сол до готовност, месото трябва да се отделя от кокалите.
Почистете зеленчуците и ги нарежете по избор. Аз нарязан на по едро.
Сложете зехтина в дълбока тенджера и поставете картофите. Запържете за кратко, след това сложете моркова и кромида.
Гответе десетина минути, след това добавете доматеното пюре, щипка захар и пасираните домати.
Разбъркайте и задушете за 5 мин. Сложете дафиновия лист, сол, червен пипер и сипете от бульона, в който е вряло патешкото месо.
Покрийте с капак, намалете котлона на средна температура и задушавайте 15 мин.
Обезкостете месото и го накъсайте на дребни парчета.
Сложете го в тенджерата, подправете с мащерка, черен пипер и магданоз.
Захлупете и гответе до омекване и готовност на картофите.
Коментари