Теней Едей (Индийска палачинка от леща с ориз)

07/08/2016
"Необикновено вкусно предложение от индийската кухня, което ще намери трайно място и на вашата трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 550
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и оризът се накисват във вода поне час преди приготвянето. Слагат се за 10- 12 минути да врят в подсолена вода, след което се изцеждат.

Към тях добавяте мазнината, нарязания лук и всички подправки и пасирате, докато не се получи еднородна каша.

Палачинката може да се изпържи и на тиган, но там поглъща много мазнина, тъй като сместа лесно залепва и трябва постоянно да се добавя зехтин.

Ако желаете да избегнете пърженето, може да я печете във фурна, в тава с хартия за печене. Пече се около 15 минути, след което внимателно се обръща с шпатула, за да се изпече и от другата страна.

Приятно пикантна е на вкус и е подходяща за топлия сезон, когато желаете да избегнете топлите гозби.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар