Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Сочни канелони на фурна

Сочни канелони на фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Сочни канелони на фурна
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
07/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Само на нас ли ни се струва, че тези сочни канелони на фурна са престъпно вкусни?"

Необходими Продукти

  • канелони - 14 бр.
  • кайма - 300 г смес
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • лютеница - 3 с.л. или доматено пюре
  • царевица - 150 г замразена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелоните се сваряват в солена вода с малко зехтин според указанията на опаковката (3-4 мин.), след което се прецеждат и изплакват със студена вода.

В дълбок тиган задушаваме последователно в олиото нарязания на ситно лук и почистения и рендосан морков, царевицата и след това и каймата (при често разбъркване).

Щом кайма си смени цвета, прибавяме нарязан на ситно магданоз (оставяме малко магданоз за поръсване), подправки на вкус и 2 с.л. лютеница, разбъркваме и махаме от огъня.

С така приготвената смес пълним канелоните и ги нареждаме в подходяща тавичка, а останалата смес сипваме около напълнените канелони.

В купичка чукваме яйцето и го разбиваме с щипка сол, прибавяме и млякото и останалата 1 с.л. лютеница и хубаво разбъркваме.

С получения сос заливаме канелоните и ги слагаме да се запекат за около 20 мин на умерена фурна или до готовност.

Готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: