gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Домашни картофи по селски

Домашни картофи по селски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Домашни картофи по селски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Едни такива вкусни и хрупкави картофки, които ще ви накарат да изтичате за хладилника за втора бира"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • зехтин - 30 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изберете едри картофи с приблизително еднаква големина. Почистете ги и измийте много добре, защото ще се пекат без да се белят.

Нарежете ги на едри еднакви резени, за да се изпекат равномерно. Един картоф режете на две и после на още два или три резена.

Подсушете ги добре с кухненска хартия и сипете зехтина, разбъркайте с ръка, така че да се намазнят всички.

В купа сложете всички подправки, разбъркайте и посипете върху картофките. Вземете голяма тава и сложете хартия за печене.

Разпределете в нея картофите, като те трябва да са на един ред. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете картофите да се пекат за около 40-50 минути до златисто кафяв загар.

Домашните картофи по селски са много вкусни.

Източник на рецептата: Ралица Николаева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: