Гроздова ракия
GrappaRakija od grožđa
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Гроздова ракия

Гроздова ракия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Гроздова ракия1 / 5
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Не просто рецепта, а връзка с миналото и продължаване на традициите!"

Необходими Продукти

  • грозде - остатък, от производството на вино
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздовата ракия се произвежда при дестилацията на гроздовите джибри от производството на вино. Важно е добре да се съхранят джибрите, ако нямате възможност веднага да ги подложите на дестилация.

Намачкват се и се пресоват, за да излезе въдухът, покриват се с найлон и се посипва пясък.

За да получите по-голямо количество ракия, в джибрите може да сложите вода и захар веднага след източване на виното.

Захарта трябва да е напълно разтворена във вода, като пропорцията е на 100 л вода - 20 кг захар. Течността трябва да покрие джибрите.

При 20-25 градуса ферментацията протича бързо - за няколко дни.

След това веднага следва дестилация. Гроздовата ракия трябва да е поне 40 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 9
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: