gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашни чеснови хлебчета

Домашни чеснови хлебчета

VeskaVeska
Новак
15481732
Домашни чеснови хлебчета
Снимка: Veska
1 / 2
08/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"И да не сте големи почитатели на чесъна, ще се влюбите в нашите сочни чеснови хлебчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е много лесна и е подходяща както за закуска, така и за специални гости.

Аз използвам домашно приготвен хляб, когато ни останал в малко повече.

Предпочитам да е поне на 3 дни, тогава стават по-вкусни, меки по средата и с твърда коричка.

Хлябът се нарязва на филийки. Всяка филийка се намазва със зехтин. Чесънът се изчиства и намачква заедно със солта.

Всяка филийка се намазва със смачкания чесън. Филийките се пекат в предварително загряла фурна на 180 градуса, за около 10 минути. Поръсват се с кашкавала и се запичат докато се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: