gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Картофен кекс с кайма

Картофен кекс с кайма

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Картофен кекс с кайма
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
08/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Както шоколадовият кекс върви с кафе, така и този страхотен картофен кекс с кайма и прошуто задължително трябва да се поднесе с изстудена бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 50 мл
  • мащерка - 1 щипка
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • лук - 1 връзка пресен
  • кайма - 300 г
  • прошуто - 50 гр
  • масло - 50 гр
  • яйца - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и морковите и ги сварете в тенджера с вода. Отцедете ги, отделете моркова и пасирайте картофите като ги подправите със сол, черен пипер и маслото.

Яйцата сварете за 5 мин. Почистете лука и го нарежете на дребно, сложете в тиган и запържете до златисто, добавете и каймата, подправете и пържете до готовност.

Вземете форма за кекс и намажете с малко олио.

Сложете половината от картофеното пюре по дъното и стените на формата. Обелете яйцата и ги сложете върху пюрето, добавете прошутото, парчета морков и отгоре сложете каймата с лука. Пригладете и изравнете и завършете с останалото картофено пюре.

Загрейте фурната на 200градуса и сложете да се запече за 20мин. Охладете и обърнете внимателно в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: