Крушова ракия
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Крушова ракия

Крушова ракия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Крушова ракия1 / 2
30/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Плодова ракия с фин аромат и неустоим вкус - за незабравими спомени!"

Необходими Продукти

  • круши - сезонни, зрели
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели круши, по възможност без загнилости. Крушите се режат на малки парчета и се правят на пюре.

За да увеличите количеството на ракията и скоростта на ферментацията, може да залеете готовото пюре до покриване със захарен сироп с концентрация 17-18% (17-18 кг захар се разтварят в 90-100 л вода).

По време на ферментацията материалът се разбърква по 2-3 пъти на ден. След края на ферментацията кашата се изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява.

Рейтинг

5 6
4 3
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка: