Сливова ракия
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Сливова ракия

Сливова ракия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Сливова ракия1 / 3
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Според мнозина сливите са създадени единствено и само за да се прави от тях ароматна сливова ракия!"

Необходими Продукти

  • сини сливи - добре узрели, почистени от костилки
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От почистените сливи се прави пюре като се смилат или намачкват. Алкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони с плаваща шапка.

На 12 кг сливи обикновено се добавят 1.5 кг захар. По време на ферментацията се бърка по 2-3 пъти на ден.

След като тя приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса.

Рейтинг

5 7
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: