Ракия от джанки
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Ракия от джанки

Ракия от джанки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Ракия от джанки1 / 2
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Ето и точната рецепта за прословутата Джанкова ракия, която е най-вкусна, когато се консумира с мярка!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.

Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%. Например към 250 кг джанки се слага 30 кг или ако захарното съдържание на джанките е 5-6%, следва да се добави 12 кг захар за 100 кг плодова каша.

Обикновено ферментацията трае 2 седмици на топло, като се бърка всеки ден по 2-3 пъти. Може да се добавят компоти, сиропи и сладка с изтекъл срок на годност. След това се изварява.

Всичко, получено във вид на първоток и патоки се отстранява при изваряването. Дестилира се 2 пъти и се съхранява в бъчва.

Рейтинг

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: