Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Кайсиева ракия1 / 3
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Ароматна кайсиева ракия за важните моменти!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели кайсии и зарзали. Почистете костилките, смелете ги на пюре и оставете да ферментират.

На 12 кг плод се добавят 1, 5 захар, предварително разтворени във вода. Оставя се да ферментира в затворения съд, като се бърка 2-3 пъти на ден.

Обикновено ферментира 12-16 дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса.

След като се понижи градуса се оцветява с карамел до светло жълто. Кайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат.

Рейтинг

5 6
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: