Предястие от патладжан
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие от патладжан

Предястие от патладжан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Предястие от патладжан1 / 2
14/03/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
"Предястие като това, може да те накара да забравиш, че след това има и основно ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана се нарязва на дълги филии. Посоляваме и го оставяме около 30 мин.

Доматен сос: обелените домати се настъргват или пасират, задушават се с чесъна в зехтин или олио като добавяме малко разтворен във вода зеленчуков бульон и подправяме с босилек.

Плънка: приготвя се от сиренето (изварата), 3 с. л. майонеза, 3 с. л кисело мляко, сол, чесън и копър - на вкус.

Всяка филийка патладжан се намазва с млечната плънка, навива се на рулце и се поставя в тавичка с приготвения доматен сос. Печем около 15-20 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: