Ябълкова ракия
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Ябълкова ракия

Ябълкова ракия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Ябълкова ракия
Снимка: Зорица
1 / 2
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Ароматна ябълкова ракия, замаяла не една и две глави!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете здраве, зрели и ароматни ябълки. Нарежете ги на дребно и е добре да махнете семките. Смелете ги на пюре с мелачка и ги оставете да отлежават.

За да се ускори ферментацията, трябва да се прибави захарен сироп. На 100 л вода се добавя 18 кг захар. По време на ферментацията, кашата се бърка 3 пъти на ден.

Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса.

Рейтинг

5 11
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: