Пълнен патладжан с пилешко, лук и домати

09/08/2016
"Апетитни лодки от патладжан с неповторим вкус и аромат "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 705
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • пилешко месо - 1 кг
  • домати - 1 брой
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме патладжана на две по дължина. Издълбаваме парчетата като лодки. Поставяме ги в тенджера на пара, за да омекнат.

Вътрешността на патладжана накисваме в студена вода. Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме.

Прибавяме и нарязания на дребно лук заедно с вътрешността на патладжана. Като омекнат добавяме домата и подправките. Пълним лодките и печем.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова
А пилешкото месо когасе слага и сварено ли е предварително или запържено?
1
0
Теодора Мещерова
Изглежда вкусно
1
0
игнат станиславов дичев
Пилешкото месо се запържва.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв