Ракия от царевица
Corn BrandyRakija od kukuruza
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Ракия от царевица

Ракия от царевица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Ракия от царевица1 / 2
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Ароматна, пивка ракия с наситен вкус, която трябва да опитате!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се смила на едро, добавя се 1 кг захар и 3 л вода. Оставя се така за 5 дни в топло помещение. След това се разбърква с 5 кг захар и 18 л вода, разтворени предварително заедно.

За да се провокира алкохолна ферментация в приготвената смес се вкарват 100 г хлебна мая, предварително размита в 0, 5-1 л хладка вода. Сместа се разбърква и се оставя да ферментира.

След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.

Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода. Протича втори ферментационен процес за 8-10 дни.

След това отново се прецежда и бистрата част отива за дестилация. При дестилацията се отделя първотокът и патоките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 10
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка: