gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Сирената

Пица Сирената

Пица Сирената
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
12/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Хрупкаво тесто с ароматна и богата плънка - тази пица покрива всички критерии за съвършенство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с малко хладка вода, като добавите и захарта. Направете кладенче от пресятото брашно и изсипете маята. Добавете олиото и солта. Доливайте хладка вода и замесете меко тесто. Оставете го да втаса.

Готовото тесто оформете на пица в подходяща подмазнена тавичка. Поръсете обилно с настърган кашкавал, сирене, парченца топено сирене и моцарела. Поръсете със ситни парченца чушка, гарнирайте с парченца домат и нарязани маслини.

Изпечете в загрята фурна до готовност. Гарнирайте с листенца босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: