gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Фритата»Фритата ала Гордън Рамзи

Фритата ала Гордън Рамзи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k11k5
Фритата ала Гордън Рамзи
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
27/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"С малко мерак и въображение една обикновена фритата може да се превърне в истинско кулинарно вълшебство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и нарежете на полумесеци. Сложете зехтин в тиган и загрейте на котлона.

Поставете лука в тигана и запържете до омекване. Вземете суровите наденички и ги цепнете по дължина.

Махнете червото от тях, да остане само месото, него начупете на парчета в тигана при лука. Разбъркайте и запържете 5 минути.

Разбийте яйцата, добавете нарязан на ситно магданоз и настърган пармезан.

Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте леко, колкото яйцата да се разпределят добре между месото. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.

Върху получения омлет сложете на места парчета от козето сирене или моцарела и поръсете с настърган кашкавал.

Прехвърлете тигана с фритатата в загрята фурна на 180 градуса за няколко минути до разтапяне на кашкавала.

Фритатата ала Гордън Рамзи е много вкусна.

Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва и фенел, аз не харесвам вкуса му и го пропуснах.

Препоръчвам използването на тиган с по малък диаметър.Аз не съобразих и ми се получи по разлят и не толкова пухкав.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: