Турски кисели сармички
Turske kisele sarmice
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Турски кисели сармички

Турски кисели сармички

Турски кисели сармички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
05/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Уникален вкус и аромат, вие си ги знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и го нарежете на ситно. Задушете го в сгорещено олио.

Измийте много добре ориза, отцедете го и го прибавете към лука.

При непрекъснато бъркане гответе, докато оризът се избистри.

Малко преди да свалите съда от огъня, добавете нарязаните на малки парченца сини сливи.

Охладете плънката и оформете сармичките, като слагате по една супена лъжица в лозов лист.

Наредете ги в подходящ дълбок съд. Полейте ги с доматения сок и костния бульон.

Покрийте сармичките с чиния и варете на бавен огън, докато омекнат.

Турските кисели сармички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: