Любимата лазаня Болонезе
Omiljena lazanja Bolonjeze
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Любимата лазаня Болонезе

Любимата лазаня Болонезе

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367342067982
Любимата лазаня Болонезе1 / 4
13/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Защо ни е любимата лазаня ли? Ами опитайте и ще разберете - невероятна е"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 - 5 броя
  • кайма - 1 кг
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • босилек - 2 ч.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 500 г
  • доматено пюре - 1 буркан
  • олио - 20 мл
  • За Бешамела
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се размесва във вода, докато не стане на трохи. Лукът се почиства и се настъргва. Морковите се измиват, белят се и също се настъргват. В тенджера се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, в него се сипват лукът и морковите. Запържват се добре.

След като са готови, към тях се добавя каймата и се бърка по възможност с телена бъркалка, за да може каймата да се разбие добре. Сосът се подправя с подправките. Когато каймата се запържи добре се добавя доматеното пюре. Разбърква се добре и се оставя да покъкри.

През това време в отделна тенджера си кипвате млякото. Когато е готово, го дърпате от котлона и слагате по~малка тенджерка, в която слагате маслото да се разтопи. След като е готово, запържвате брашното. Смесвате с млякото и бъркате, докато се получи хомогенна смес.

Дърпате и соса от котлона и започвате реденето. На дъното на тава сипвате малко от бешамела и разтилате с кора за лазаня. Редите кори и слагате от плънката. По желание може да сложите малко от бешамела.

Така редите ред кори, ред плънка. Накрая завършвате с кори и бешамел. Настъргвате кашкавала и ръсите обилно навсякъде.

Слагате лазанята в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: