Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Лесна френска лучена супа

Лесна френска лучена супа

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Лесна френска лучена супа
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класика в жанра - лесна и много вкусна френска лучена супа"

Необходими Продукти

  • лук - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • бульон - 1 литър /телешки или пилешки/
  • брашно - 2 с.л.
  • пармезан - една бучка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук се запържва в мазнината докато стане кафеникав.

Добавя се брашното и се залива с горещия бульон.

Ври 20 мин. Подправя се със сол, пипер и настърган пармезан.

Сервира се с припечена филия или крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: