Фокача с бекон, лук и маслини

18/08/2016
"Нито питка, нито пица - а ароматна фокача, която да хапнете с удоволствие "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, солта и зехтина. Добавяйте по малко вода и замесете меко тесто. Оставете го да се отпусне за около 20 мин.

Разточете тънка кора от тестото. Застелете широка тавичка с домакинска хартия. Намажете със зехтин.

Разстелете кората. Намажете със зехтини и наредете ситно нарязаните парченца бекон.

Добавете фино рендосани кръгчета лук и нарязани на дребно маслини.

Поръсете с червен пипер и изпечете в загрята фурна да златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар