Начин на приготвяне
Отрязват се дългите дръжки на чорбаджийските чушки и с дървено шишче се набождат на две-три места.
Загрява се олио в тиган и пържим чушките, докато сменят цвета си. Изваждат се с решетъчна лъжица.
Приготвя се марината. В тенджерка се заварява оцетът, солта, захарта, докато се разтопят, и се снема от котлона. Добавят се нарязани ситно скилидки чесън, нарязан ситно копър и магданоз.
Заливаме пържените чушки с марината и оставяме така за 30-40 минути да се овкусят.
Аз наредих чушките в бурканчета, напълних с топлата марината, затворих с капачка и обърнах с дъното нагоре.
Пържените чорбаджийски чушки са много вкусни, може да се консумират веднага!
Опитай също и нашите люти чушлета в буркани или тези пукани чорбаджийски чушки.
Коментари