Ракиена салата от червени печени чушки
Salata za rakiju od crvenih pečenih paprika
Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Печени Чушки»Ракиена салата от червени печени чушки

Ракиена салата от червени печени чушки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k5k1
Ракиена салата от червени печени чушки
Снимка: marcheva14
1 / 2
10/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Салата от печена червена чушка, посипана с много подправки и една малка ледена ракийка - малко удоволствие за летните вечери. Наздраве, приятели!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 кг дебели и плътни (4 бр. големи и плътни чушки)
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • мента - щипка наситнена
  • зехтин - за поливане в повече
  • балсамов оцет - от Модена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат на котлон, задушават се и се обелват.

Нареждам ги в подходяща чиния заедно с дръжките им, посипвам ги обилно с магданоз, копър и мента и заливам обилно със зехтин и балсамов оцет.

Посолявам.

Ракиената салата от червени печени чушки е готова.

Забележка: Една елементарна рецепта, която е приятна за окото, а и не само.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: