gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел в тавичка

Крем карамел в тавичка

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Крем карамел в тавичка
Снимка: Минчо
1 / 5
08/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Така се прави истински карамел - в цялата тава, за да има за всички по много"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1 литър хладко към топло
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • захар - 2 ч.ч.
  • Карамел
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 160 градуса;

Нужна ви е правоъгълна тавичка.

Карамел: В касерола се изсипват 8 с.л. захар, поставят се на умерен котлон, докато се получи златист загар на захарта. Изсипва се в тавичката, като се разпределя, доколкото е възможно.

В купата на миксера се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Внимателно и на тънка струйка се сипва от топлото прясно мляко при непрекъснато разбиване на бавна скорост на миксера. Добавя се ванилията.

Сместа се изсипва в тавичката с карамела, която се поставя в друга тава със студена вода и се пече на 160 градуса за около 1 час. По време на печенето на водна баня, ако водата в голямата тава започне да завира, се добавят няколко кубчета лед, за да се предотврати завирането ѝ.

Охлажда се напълно и крем карамелът се реже на големи правоъгълни парчета.

Крем карамелът в тавичка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
40
30
21
10
Дай твоята оценка: