Конфитюр от дюли на резенчета

20/08/2016
Ani
отAniНовак876
"Как да не се влюбиш във вкуса на този уникален дъхав конфитюр от дюли "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10 бурканчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 207
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • дюли - 2 кг
  • захар - 2 кг
  • вода - 4 ч.ч
  • индрише - 3 - 4 листенца /барбароза/
  • лимонтузу - 2 равни ч.ч. ( по 1 ч.л./кг захар)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват и се нарязват на кубчета. Слагат се в съд за варене и се заливат с вода, колкото да ги покрие.

Варят се докато поомекнат.

Изваждат се в тавичка и се разстилат на един ред. Оставят се да преседят една нощ.

На другия ден дюлите се слагат в леко сгъстен сироп, приготвен от захарта и водата, и се варят, докато сиропът се сгъсти като сироп за сладко.

Прибавя се лимонената киселина и след 1-2 минути се сваля от огъня. С решетъчна лъжица се разпределят кубчетата дюли по бурканите и се заливат със сиропа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар