Конфитюр от дюли на резенчета
Džem od dunja isečenih na parčiće
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от дюли на резенчета

Конфитюр от дюли на резенчета

AniAni
Новак
8451032
Конфитюр от дюли на резенчета
Снимка: Ani
1 / 4
20/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10 бурканчета
"Как да не се влюбиш във вкуса на този уникален дъхав конфитюр от дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 2 кг
  • захар - 2 кг
  • вода - 4 ч.ч
  • индрише - 3 - 4 листенца /барбароза/
  • лимонтузу - 2 равни ч.ч. ( по 1 ч.л./кг захар)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват и се нарязват на кубчета. Слагат се в съд за варене и се заливат с вода, колкото да ги покрие.

Варят се докато поомекнат.

Изваждат се в тавичка и се разстилат на един ред. Оставят се да преседят една нощ.

На другия ден дюлите се слагат в леко сгъстен сироп, приготвен от захарта и водата, и се варят, докато сиропът се сгъсти като сироп за сладко.

Прибавя се лимонената киселина и след 1-2 минути се сваля от огъня. С решетъчна лъжица се разпределят кубчетата дюли по бурканите и се заливат със сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: