Печен боб с наденица

20/08/2016
"Ами това е...лесно, познато, много любимо, защото е винаги супервкусно Бон Апети!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 542
  • Преглеждания за месеца1499
  • Преглеждания за седмицата507
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • сол
  • червен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • македонска наденица - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба, покрийте го с вода и го сложете да заври. След като заври, изхвърлете водата и добавете нова, като покриете боба и налеете още толкова вода.

Добавете ситно нарязаните лук, морков и чушка. Сварете боба до готовност.

Загрейте олиото в тава, добавете червеният пипер и доматеният сок. Запържете леко.

Изсипете фасула в тавата, овкусете със сол и добавете наденицата, нарязана на желаните от вас парчета.

Печете, докато ястието получи кафеникав загар.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Веселина Константинова
Да, джоджена е перфектна подправка за боба! Аз също го използвам, но в случая съм овкусила с чубрица. Джоджена и чубрицата са подправки с много силен аромат и някак си няма да се напаснат двете едновременно.
5
2
Вальо
Вальо
20.10.2016 15:09
Класика ! Браво !
+1 за джожена, Рибагина.
А наденицата - сурова, на скарата и после в тавата.
3
0
Албена Асенова
Много вкусно,обичам много боб с наденица,но и на мен ми липсва джоджена.Аз също слагам доста подправки,като мащерка,калофер и целина.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв