Конфитюр от сини сливи с оцет и вода

23/08/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6782595905
"Най-точната рецепта за конфитюр от сливи - приготвяйте, хапвайте и да не забравите да дадете по един лайк "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо894
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме сливите и ги режем на парчета, след което ги прехвърляме в тава. Изсипваме отгоре захарта, като я разпределяме равномерно. Оставяме сливите да престоят така със захарта за една нощ.

Смесваме количеството вода с оцета и го изсипваме отгоре. Разбъркваме. Слагаме тавата със сливите да се пекат в загрята фурна на 200 градуса. Често разбъркваме.

Преценяваме си гъстотата, като си сипваме лъжичка от сиропа в чинийка. Сливите са от дребните сини сливи и са сладки, достатъчно беше 1 кг захар. След като се опече сладкото слагаме сладкото в бурканчета, които сме измили.

Бурканчетата трябва да са сухи, капачките също. Вече пълни бурканчетата ги затваряме добре и обръщаме с капачките надолу. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар