gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от праскови с лимонена киселина

Сладко от праскови с лимонена киселина

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
Сладко от праскови с лимонена киселина
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"Това ароматно сладко от праскови с лимонена киселина е най-добрият приятел на палачинките!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете добре узрели праскови. Измийте, обелете и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги със захарта и ги оставете за една нощ да си пуснат соковете.

Варете на умерен огън, докато започне да се сгъстява.

Към края бъркайте периодично, за да не загори. Накрая добавете лимонената киселина и индришето. След 5 минути свалете от котлона.

Напълнете сладкото от праскови горещо в подсушени бурканчета. Обърнете ги с капачката надолу и оставете да изстинат.

За по-сигурно, може да ги сварите за 5 минути.

Сладкото от праскови с лимонена киселина е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: