Сурови чорбаджийски чушки без варене

ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру204184774915
"Бързи и лесни чушки за приготвяне ,опитайте !"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции1
  • Преглеждания общо53 450
  • Преглеждания за месеца454
  • Преглеждания за седмицата454
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 500 г
  • морска сол - 1 с. л.
  • захар - 1 с. л.
  • оцет - 70 мл
  • аспирин - 1 бр. на прах
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се дългите дръжки, като се изрязват с нож. В буркан с винтова капачка се сипва оцетът, солта, захарта и стрит на прах аспирин. Пълним буркана с чушки, като се нареждат изправени.

Ако са по дълги отдолу се срязват да станат с височината на буркана. Между чорбаджийските чушки се поставят нарязани скилидки чесън.

Загрява се вода и допълваме до горе буркана. Затваря се с капачка и обръщаме с винта надолу, за да се вакумира. Съхранява се на хладно. За по голяма доза всичко се увеличава според бурканите.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
голям фен съм на тези чушки и са ми любими ,затова всяка година си ги приготвям по този начин само за мен
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв