gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Сурови чорбаджийски чушки без варене

Сурови чорбаджийски чушки без варене

Сурови чорбаджийски чушки без варене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Бързи и лесни чушки за приготвяне ,опитайте !"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 500 г
  • морска сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 70 мл
  • аспирин - 1 бр. на прах
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се дългите дръжки на чорбаджийските чушки, като се изрязват с нож.

В буркан с винтова капачка се сипва оцетът, солта, захарта и стрит на прах аспирин. Пълним буркана с чушки, като се нареждат изправени.

Ако са по-дълги отдолу, се срязват да станат с височината на буркана. Между чорбаджийските чушки се поставят нарязани скилидки чесън.

Загрява се вода и допълваме догоре буркана. Затваря се с капачка и обръщаме с винта надолу, за да се вакумира. Съхранява се на хладно.

За по-голяма доза всичко се увеличава според бурканите.

Суровите чорбаджийски чушки без варене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: