Тиганичките на баба с едно яйце

28/08/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Миризмата на току що приготвените тиганички ще ви накара да си спомните за най-хубавите мигове от детството!"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 771
  • Преглеждания за месеца677
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Разбиваме яйцето в малка купа. Добавяме захарта, солта и пак разбиваме.

В 4 с.л. кисело мляко слагаме содата за хляб да шупне. Млякото и него прибавяме после при яйчената смес. Най-накрая слагаме брашното и разбъркваме сместа с лъжица.

Сипваме олио в тиган да се сгорещи. След това намаляваме котлона с една степен. Със супена лъжица гребем от сместа, която сме забъркали. Слагаме от кашата в горещото олио и пържим.

Кашата е по-гъста от палачинкова, прилича на кексова. Внимателно обръщаме тиганичките да се изпържат и от другата страна.

Сервираме горещи. Мажем си ги с домашно сладко от сливи или ягоди.Стават около 12 бр.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар