Пилешко филе със сос Рокфор
Chicken Fillet with Roquefort Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе със сос Рокфор

Пилешко филе със сос Рокфор

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Пилешко филе със сос Рокфор1 / 2
01/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Когато искате да впечатлите изискани гости, поднесете им крехко пилешко филе със сос рокфор, няма да сгрешите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото филе, начукайте го леко и го овкусете със сол и бял пипер. Овалвайте всяко парче в брашно и го изпържете до златисто в сгорещена мазнина.

Останалото брашно запържете за 3-4 минути в разтопеното масло и разредете соса със сметаната и половината прясно мляко.

Оставете соса да кипне, като го бъркате непрекъснато, свалете от котлона и добавете настърганото сирене Рокфор. Разбърква се и се поръсва с останалия бял пипер.

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в тенджера под капак без сол. Отцеждат се и се правят на пюре с останалото масло, сол на вкус и част от останалото прясно мляко, докато се получи гладко пюре.

Поднесете порция пилешко филе със сос Рокфор с гарнитура от картофеното пюре или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: