gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Сочно свинско с ориз на фурна

Сочно свинско с ориз на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Сочно свинско с ориз на фурна
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
29/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
"Често приготвяно и много любимо."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете парче месо без кост. Аз лично предпочитам от по-мазните части на тялото като свински врат или свински гърди, защото месото не се изсушава толкова и е по-крехко. Нарежете го и сложете в тенджера с вода на котлона. Сварете месото за 30 мин, като периодично отпенвайте.

Измийте ориза през цедка под течаща студена вода, докато водата стичаща се от него, не стане бистра.

Почистете лука и нарежете на дребно. Загрейте зехтина в тиган и сложете лука.

Запържете до омекване, добавете ориза и пържете няколко минути, докато оризът стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер, куркума и мащерка. Махнете от котлона.

Отцедете парчетата месо и ги сложете в тавичка. Добавете ориза, сипете зеленчуков бульон и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете свинското с ориз. Печете около 25 мин до готовност на ориза.

Рейтинг

5 14
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: