gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Моята рецепта за Бьоф Строгaнов

Моята рецепта за Бьоф Строгaнов

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k7k1
Моята рецепта за Бьоф Строгaнов
Снимка: marcheva14
1 / 2
13/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Смело, ароматно и изключително вкусно предложение за обяд, на което не може да откажете!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на тънки ивици и се овкусява със сол и прясно смлян черен пипер. Залива се с разтопеното масло и се запържва на тиган до златисто. Изважда се.

В същия тиган се прибавят нарязания лук на ивици, задушава се до омекване.

Прибавят се нарязани на ивици гъби и когато станат златисти се добавят и киселите краставички, нарязани на ивици.

Деглазира се с виното и се оставя за 30 сек да се изпари алкохолът и да остане само ароматът. Добавя се горчицата и доматеното пюре. Разбърква се.

Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява се с черен пипер.

Гарнитура от сварени и смачкани картофи на пюре и добавено около 150 г масло.

Моята рецепта за Бьоф Строганов е много вкусна.

Източник: Руска кухня

Забележка: Готвено е в дебела чугунена тенджера на умерен огън.

Трябва да се внимава със солта, защото са овкусени достатъчно с горчицата и киселите краставички.

Мляко към картофеното пюре не добавям, а само повече масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: