Бяла дроб сарма

Бяла дроб сарма
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Вкусна дроб сарма може да се приготви и без заливка - вижте как!"

Необходими Продукти

  • дреболии - комплект за дроб сърма
  • ориз - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте комплекта от дреболии /бял дроб, черва, бъбреци/ и сложете да се сварят в подходящ съд. По време на варенето е добре да отпенвате постоянно с решетъчна лъжица. Готовите дреболии /трябва да са сварени много добре/ нарежете на парченца.

Измийте ориза под течаща вода с помощта на решетка.

Почистете и нарежете лука на ситно. Задушете го в сгорещената мазнина. Прибавете ориза и пържете при непрекъснато бъркане, докато оризът се избистри.

Добавете нарязаните дреболии, разбъркайте и налейте от прецедения бульон. Количеството течност трябва да покрие ориза /3:1 ориз/.

Овкусете със сол и печете на бавен огън, докато оризът омекне и поеме течността.

Готовата дроб сарма поръсете с черен пипер. Можете да поднесете с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: