Зеленчукова пилешка супа
Pileća supa sa povrćemОвощной куриный суп
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Зеленчукова пилешка супа

Зеленчукова пилешка супа

VeselinaVeselina
Готвач
2631k6819843
31/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Богата и плътна зеленчукова пилешка супа, която не само ще ви засити, но ще ви помогне да преборите и някоя лека настинка!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г бяло
  • пиперки - 1/2 бр. зелена + 1/2 бр. червена
  • картофи - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 брой
  • фиде - 30 г
  • домати - ½ бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • целина - 3 ч.л. нарязана на ситно от глава
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо. Нарязваме го на парчета. Използваме бяло месо. В тенджера слагате 3 литра вода. Слагаме във водата месото. Подправяме с щипка сол. По време на варенето на пилешкото месо махаме образувалата се пяна с решетъчна лъжица.

След като се свари пилешкото месо, го вадим и го слагаме в съд. Накъсваме месото на малки парченца. Бульона, който се е образувал, го прецеждаме с помощта на голяма цедка в чиста тенджера, достатъчна голяма, защото в нея ще готвим супата.

Слагаме тенджерата на котлона. В бульона слагаме 2 с.л олио.

Измиваме всички зеленчуци. Белим кората на домата. Нужен ни е ½ . Нарязваме го на ситно. Остъргваме моркова и го режем на кубченца. Картофите ги обелим, измиваме и режем но по-големи кубчета. Пиперките също ги режим на малки кубченца. Лука го почистваме и нарязваме на ситно.

Първо, към бульона слагаме лука и морковите, целината. Оставяме да ври супата. Подправяме с малко сол, защото бульонът бе подправен със сол при варенето на месото.

Слагаме и малко черен пипер на вкус. След 7-8 мин слагаме и другите зеленчуци. Преди готовност на супата слагаме и фидето. Най-накрая прибавяме свареното и накъсано месо.

Варим до пълна готовност. Нарязваме 1/3 от връзка пресен магданоз. В края слагаме и магданоза. По желание можем да направим застройка от яйце и кисело мляко. Сервираме пилешката супа гореща в купички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: