gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Вкусни зелеви сармички

Вкусни зелеви сармички

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367272067252
Вкусни зелеви сармички1 / 7
31/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Търпение, търпение, кисело зеле и сръчни ръце, това е тайната на най-вкусните зелеви сармички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се режат на ситно. Каймата се размива предварително във вода, за да стане на трохи.

В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържват лукът и морковите. Когато са готови, към тях се добавя и каймата и е хубаво да се доразбие с тел, за да стане на трохи. Когато и каймата се е запържила добре, се добавя оризът, малко вода и подправките. Оставя се да къкри, докато течността не изчезне.

През това време киселото зеле се разделя на листа.

Когато оризът е набъбнал, към сместа се добавят доматеният сок и наситненият магданоз. Сместа се дърпа от котлона. На дъното на дълбока тенджера се слагат няколко зелеви листа. С помощта на чаена лъжица се слага по малко плънка във всяко листо, завива се добре и се подрежда в тенджарата.

Така се процедира до изчерпване на количествата. Накрая когато всички сърмички са подредени, в тенджерата се долива вода почти догоре и се слага чиния с отвора надолу, за да покрие сармите.

Ястието къкри на тих огън до готовност. Когато е готово, поднесете в чиния зелеви сармички с наситнен магданоз

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
517
41
30
20
10
Дай твоята оценка: